AIK Bandy startar samarbete med Somalia bandy!

Somalia Bandy har sedan starten varit med i sex VM, blivit tv-kändisar och skapat stor medial uppmärksamhet i vad som måste anses vara ett av det mest uppmärksammade integrationsprojekt som funnits inom svensk idrott.

Nu tar vi nästa steg när anrika AIK startar upp verksamhet i Solna/Stockholm för att utöka antalet spelare med somalisk bakgrund.   Samarbetet påverkar inte verksamheten i Borlänge eftersom lagets stomme är bosatta där. Träningar kommer dock att ske både i Borlänge och i Solna – ledda av den nygamle förbundskaptenen – Pelle Fosshaug.

Tillsammans med AIK kommer Somalias landslag att arbeta stenhårt med de ständigt aktuella integrationsfrågorna. Arbetet med att etablera Somalia i Stockholm kommer att påbörjas inom kort och målsättningen är att rekrytera många nya spelare från Stockholmsregionen.

Under den kommande säsongen kommer också ett antal samarbetsklubbar i landet att definieras så att bredden av somaliska bandyspelare kan utökas till att omfatta riksnivå.   Uppvisningsmatcher och de mycket uppskattade föreläsningarna som tidigare har skett i en omfattning som inte har klarat av att möta den efterfrågan som funnits, kommer AIK:s två projektledare i närtid att organisera för att möta behovet.

Arbetet med Somalia Bandy är en del av AIK:s framtidsvision om hur en modern förening bör arbeta med samhällsansvar och alla människors lika värde.