Bandy-VM 2017

Efter ett bra genrep i Karlstad åkte vi till Trollhättan och B-VM med en bra känsla. På måndagen hade vi en timmes värmning på schemat men sedan blev det desto tuffare.

Det var 2 matcher om dagen som gällde hela veckan. Första matchen var mot Canada som senare tog hem hela turneringen. Vi gjorde en hyfsad insats men fick ändå läsa 14-0 på resultattavlan som slutresultat.

Största hoppet om en seger hade vi i matchen mot Kina men det visade sig att kineserna kom med ett helt nytt lag som är under uppbyggnad inför VM 2018 som spelas i Harbin i Kina. 1-7 blev slutresultatet i den matchen.

Mest omtalat från VM är ändå vårt andra möte med Tjeckien. Tjeckerna var ett fysiskt starkt lag med mest hockeyspelare som spelade med bandyklubbor och dom gick hårt in i varje närkamp. Till slut utbröt ett stort tumult som resulterade i att 2 av våra spelare och en av tjeckerna fick matchstraff. Bedömningen från disciplinkommittén blev att 2 av våra spelare fick avstängning i 3 matcher. Med flera spelare skadade och 2 av våra bästa spelare avstängda var det sedan bara att spela av turneringen. 4 gjorda mål fick vi ändå med oss.

Samtliga resultat finns på denna länk.

En del artiklar skrevs också i dagspressen. Läs DT här.