Somalia Bandy i Almedalen

I år medverkade vi i Almedalen för första gången. Pelle Fosshaug och Hassan Farah var med i 2 seminarier. På måndag eftermiddag var det Svenska Spel som bjudit in till ett seminarium med rubriken “Idrott är en arena för integration – men får alla vara med?” Inför en fulltalig publik berättade Pelle och Hassan historien om Somalia bandy och vad som kommer att hända framöver. På Svenska Spels hemsida finns hela seminariet på film. Se länken https://om.svenskaspel.se/almedalen/. För den som inte vill se hela filmen kommer Pelle och Hassan in i seminariet efter 9 minuter.

På tisdag morgon deltog vi i Norrbottens dag tillsammans med Student Consulting, vår huvudsponsor. Tobias Lindfors inledde och pratade om hur vi lyckas med integrationen och får fler att stanna, integreras och jobba i Norrbotten och i övriga Sverige. På seminariet lanserades en modell för bättre integration som bygger på att skapa naturliga mötesplatser och hjälpa nyanlända att snabbare integreras i svenska samhället genom föreningsaktiviteter och med fokus på att snabbt lära sig det svenska språket. Vi vill gärna också dela med oss av den film som Svenska Institutet gjort och som visades i samband med vårt seminarium i Almedalen. Se filmen på länken “Integration on ice”.

Almedalsveckan avslutades på onsdag lunch med en smygpremiär för surströmming. Hassan och Pelle fick en lektion i hur man njuter av surströmming av Ulf Lindgren från BD Fisk under övervakning av Jan Scherman från TV ¤ och Aftonbladet. Se reportaget på denna länk.