Vi är en del av Peace & Love City

Borlänge Bandy och Peace & Love är två organisationer som vid en första anblick kanske inte har speciellt mycket gemensamt, men faktum är att de båda egentligen står varandra mycket nära. De största likheterna ligger i viljan att göra skillnad i samhället och den tydliga visionen om ett Borlänge för alla. Nu går de båda samman som en förenad kraft för att utvecklas tillsammans och hitta nya synergier.

För Borlänge Bandy har de senaste åren varit intensiva. 2013 startades projektet ”Borlänge – möjligheternas stad”. Målet med projektet är ett föreningsliv för alla. Arbetet med Somalia bandy tilldelades Titanpriset vid Guldäggsgalan 2016.

Att man nu inleder ett samarbete med Peace & Love är ett både naturligt och spännande steg. Peace & Love har alltid belyst och diskuterat viktiga frågor och händelser i samhället. Ett exempel är varje års tema på festivalen, då en aktuell samhällsfråga eller ett världsproblem lyfts genom föreläsningar, samtal och debatter. Målet har sedan starten varit att engagera, hitta lösningar, skapa gemenskap och sprida förståelse.